Nieuw medicijn vermindert MS symptomen.

Zwitserse onderzoekers melden dat het medicijn fingolimod effectief blijkt te zijn bij het behandelen van MS of multiple sclerose patiënten. Het medicijn staat echter nog in zijn kinderschoenen en langetermijneffecten van fingolimod zijn nog onbekend. De wetenschappers waarschuwen voor te grote euforie aangezien hun studie slechts beperkt was in omvang en in duur. Aangezien fingolimod net als andere medicijnen die multiple sclerose bestrijden het immuunsysteem onderdrukt kunnen de gevolgen van gebruik ernstig zijn, een grondige studie over een lange periode zal dus zeker nodig zijn om van fingolimod een erkend geneesmiddel te maken.

Dit bericht is gepost op 14 september 2006 om 8:27 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels:
Thee houdt Japanners gezond