Slecht of onvoldoende slapen slecht voor gezondheid

Onvoldoende slapen kan ernstige gevolgen hebben en het risico op diabetes, hoge bloeddruk en andere kwalen verhogen. Nieuwe studies ontdekken hoe belangrijk slaap is voor onze algemene gezondheid. Zo belangrijk zelfs dat de dokter bij elk onderzoek ook onze slaapgewoontes van dichtbij moet bekijken. Studies vinden meer en meer bewijzen dat er een duidelijke relatie is tussen de kwaliteit van onze slaap en fysieke en mentale gezondheid. Indien je slechte slaapgewoontes hebt en een zwakke gezondheid kan een goed slaappatroon alleen al zorgen voor een verbetering in je algemene gezondheidstoestand. Insomnia of slapeloosheid wordt vaak vergezeld met hoge bloeddruk, hartfalen, angst en depressie. Adolescenten die te weinig slapen plegen een aanslag op hun gezondheid, ons immuunsysteem is beduidend zwakker wanneer er slaaptekort is. Ook zouden mensen die te weinig slapen sneller neigen naar overgewicht dan mensen die voldoende slapen. Wetenschappers zijn het er dus over eens dat slapen een must is voor een goede gezondheid. Slaapwel!

Dit bericht is gepost op 20 september 2006 om 11:21 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: Wandelen om je bloeddruk te verlagen
Meer werken, hogere bloeddruk