Dieet kan alzheimer voorkomen

Uit een studie op apen is gebleken dat een verlaagde inname van calorieën ouderdomsgerelateerde ziektes beïnvloedt. Voor de studie werden 2 groepen apen hun leven lang aan een bepaald dieet onderworpen. De ene groep kreeg een caloriearm dieet en de andere groep een volkomen normaal dieet. Vergeleken met de apen die een normaal dieet volgden ondervonden de apen met een caloriearm dieet minder alzheimerachtige veranderingen in hun hersenen. Het caloriearm dieet werd ook geassocieerd met het eiwit SIRT 1, een eiwit dat een invloed heeft op ouderdomsgerelateerde ziekten. Deze studie zorgt voor een nieuwe doorbraak, onderzoekers gaan nu na wat de invloed van een caloriearm dieet is op alzheimer bij mensen. Misschien kan een goed uitgekiend dieet ons in de toekomst behoeden voor ouderdomskwalen, we blijven nieuws omtrent dit gegeven in het oog houden.

Dit bericht is gepost op 25 september 2006 om 6:23 pm uur en is geplaatst in ouder worden, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: Meer werken, hogere bloeddruk
Kanker: enkele feiten