Verslaving aan mentholsigaretten blijkt hardnekkiger

Hoewel de gezondheidsrisico’s van menthol- en gewone sigaretten even groot blijken te zijn is stoppen met roken volgens een nieuwe studie moeilijker wanneer men verslaafd is aan menthol sigaretten. Het onderzoek had oorspronkelijk als doel om na te gaan of mentol sigaretten schadelijker zijn dan gewone sigaretten. Dit naar aanleiding van het feit dat zwarte rokers meer menthol sigaretten blijken te roken en ook meer rokersziekten ontwikkelen zoals kanker en hart- en vaatziekten. De reden van het hogere percentage aan deze ziektes moet niet gezocht worden in de schadelijkheid van de sigaretten, menthol en gewone sigaretten zijn vrijwel even schadelijk maar wel in het feit dat mensen die verslaafd zijn aan menthol sigaretten veel minder geneigd zijn te stoppen met roken. De “betere” smaak van mentholsigaretten zou aan de basis van de hardnekkigere verslaving liggen.

Dit bericht is gepost op 26 september 2006 om 9:47 am uur en is geplaatst in stoppen met roken.

Andere interessante artikels: Ongezond dieet even schadelijk als roken
Goede loopschoenen, een must!