Berwaarmiddelen in frisdrank ongezond

Onderzoek toonde aan dat bewaarmiddelen die terug te vinden zijn in populaire frisdranken als Fanta en Pepsi Cola schadelijk zouden zijn voor ons lichaam. De bewaarmiddelen zouden de cellen van ons lichaam kunnen beschadigen.

De schade die de bewaarmiddelen toebrengen aan onze cellen zou kunnen leiden tot ziektes zoals levercirrose en Parkinson, ziekten die eerder in verband werden gebracht met overmatig alcohol gebruik en ouderdom. Sommige onderzoekers zouden ook in de richting wijzen van een band tussen de bewaarmiddelen in frisdranken en ADHD bij kinderen.

E211 of natriumbenzoaat zou de grote boosdoener zijn, dit bewaarmiddel wordt massaal toegevoegd in frisdranken als Sprite en Dr. Pepper om schimmels te vermijden. E211 werd al eerder in verband gebracht met kanker doordat ze gemengd met vitamine C de kankerverwekkende stof benzeen vormt.

Volgens de frisdrankproducenten zijn de frisdranken volkomen veilig en voldoende getest maar de onderzoekers zouden er op wijzen dat de tests die uitgevoerd worden door de voedingsindustrie verouderd zijn.

Dit bericht is gepost op 12 June 2007 om 9:13 am uur en is geplaatst in gezonde voeding.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.