Zelfs even passief roken is ongezond

Niet-rokers mogen altijd gratis “meegenieten” van de rook die rokers verspreiden. Zelfs bij een korstondige blootstelling aan sigarettenrook neemt ons lichaam schadelijke stoffen op. Deze schadelijke stoffen kunnen mogelijk leiden tot longkanker.

Volgens Amerikaans onderzoek wordt horecapersoneel, dat werkt in gelegenheden waar gerookt wordt, voortdurend blootgesteld aan schadelijke kankerverwekkende stoffen die voorkomen in sigarettenrook. De onderzoekers onderzochten niet-rokers die slechts 1 shift werkten in een gelegenheid waar gerookt mocht worden. Bij 4 op 5 niet-rokende mensen werden concentraties van kankerverwekkende stoffen in het bloed teruggevonden die veroorzaakt werden door het passief roken. Voor ieder uur dat deze mensen werkten in een omgeving waar mensen rookten steeg het percentage schadelijke stoffen met 6 procent.

Vroegere studies toonden reeds aan dat passief roken een negatieve impact kan hebben op de gezondheid van niet-rokers. Voor mensen die tijdens hun job in ruimtes moeten werken waar veel gerookt wordt is dit een bijkomend risico. Deze mensen lopen een verhoogd risico op aandoeningen zoals longkanker, keelkanker en astma. Deze studie bevestigd dit opnieuw.

Dit bericht is gepost op 8 juli 2007 om 9:26 pm uur en is geplaatst in stoppen met roken, kanker.

Andere interessante artikels: Wat je niet moet doen als je tijd wil winnen in de fitness
Meer eten en toch afvallen