Meer eten en toch afvallen

Wie wil er niet meer eten en toch afvallen? “Meer eten en toch afvallen“, het lijkt weer een van die veelbelovende slogans van een dieetguru waar na verloop van tijd weer niets van overeind blijft. Een studie uitgevoerd door amerikaanse wetenschappers zet deze stelling nochthans kracht bij.

97 vrouwen die te kampen hadden met obesitas of overgewicht werden 1 jaar lang gevolgd tijdens een onderzoek uitgevoerd door Barbara J. Rolls. Barbara J. Rolls ontwikkelde het zogenaamde volumetrics dieet, een dieet gebaseerd op de inname van weinig vetten maar voldoende andere gezonde voedingsmiddelen. Het volumetrics dieet promoot het eten van waterrijk voedsel met een lage densiteit zoals groenten, fruit en soep. Eerdere studies wezen al uit dat dit soort diëten effectief bleken op korte termijn, Barbara J. Rolls onderzocht het volumetrics dieet deze keer op langere termijn.

Een groep van 97 obese vrouwen werd geselecteerd en werden in 2 groepen onderverdeeld. Iedere groep diende een verschillend dieet te volgen. De ene helft volgde een vetarm dieet en de andere helft volgde eveneens een vetarm dieet maar deze groep werd aangezet om veel fruit, groenten en soep te eten. De vrouwen werden een half jaar lang op de voet gevolgd en begeleid door een diëtiste, de diëtiste gaf kooktips en hielp de vrouwen bij het volhouden van het volumetrics dieet.

De resultaten van het onderzoek waren opmerkelijk: aan de ene kant hield slechts 25 procent van de vrouwen die aan het dieet begonnen het effectief vol, maar aan de andere kant verloren ze allen gewicht. Vrouwen die het gewone dieet volgden vielen gemiddeld 6 kilo af, de vrouwen die het volumetrics dieet volgden vielen gemiddeld 8 kilo af ookal aten ze tot 25% meer voedsel!

Op dieet gaan betekent dus niet per definitie honger lijden, probeer gezond te eten en eet vooral voedingsmiddelen rijk aan water zoals fruit, groenten en soep.

Dit bericht is gepost op 9 July 2007 om 10:51 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.