Word je dikker als je stopt met roken?

Vaak komen mensen die stoppen met roken enkele kilo’s aan (gemiddeld tussen de 2 en 5 kilo). Dit kan 2 redenen hebben.

Metabolisch

De nicotine in de tabak bevordert het smelten van de vetten in je lichaam en zorgt ervoor dat je metabolisme sneller werkt. Hierdoor verbruik je dus meer calorieën. Bovendien remt roken het hongergevoel af. Rokers wegen daardoor vaak minder dan niet-rokers. Ook al verander je je eetgewoontes niet nadat je gestopt bent met roken, dan is de kans nog groot dat je enkele kilo’s aankomt.

Psychologisch

Rokers steken vaak een sigaret op om te kalmeren, zich te ontspannen, zich een houding te geven enz. Als dit wegvalt, proberen ze deze leegte in te vullen met iets anders. Vaak is voeding (snoepjes, koekjes, snacks,…) de vervanger voor de sigaret. Hierdoor kom je natuurlijk enkele kilo’s aan.

Blijf in je achterhoofd houden dat door te stoppen met roken je gezondheid erop vooruitgaat. Enkele kilo’s aankomen is dan slechts een kleine prijs die je betaalt. Laat het geen reden zijn om niet te stoppen met roken.

Dit bericht is gepost op 9 november 2007 om 12:23 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten, stoppen met roken.

Andere interessante artikels: Welke hulpmiddelen zijn er om te stoppen met roken?
Roken en zwangerschap