Hoe blijf je gezond tijdens het griep- en verkoudheidsseizoen?

Hoe blijf je gezond wanneer iedereen loopt te hoesten en te stotteren en ook nog eens een groot deel van de bevolking met koorts in bed ligt? Hier vind je alvast een aantal tips

Eet voedsel dat rijk is aan antioxidanten en aan omega-3

Tot het voedsel dat rijk is aan antioxidanten behoren onder meer walnoten, artisjokken en volkorenproducten. Omega-3-vetzuren komen vooral voor in vette vis, zoals zalm. Antioxidanten beschermen de lichaamsweefsels tegen stress en ontsteking en versterken het immuniteitssysteem. Omega-3-vetzuren hebben een positieve invloed op de bloedstroom en de productie van ontstekingsremmende substanties, die het immuniteitssysteem een boost geven.

Maak iedere dag een korte wandeling

Iedere soort lichaamsbeweging, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of fitness, heeft een positieve invloed op de long- en immuniteitsfuncties van het lichaam. Fysieke activiteit verhoogt de activiteit van de T-lymocyten, de witte bloedlichaampjes die virussen en kankercellen aanvallen. Dat betekent niet dat je jezelf moet forceren. Volgens bepaalde studies zou twee uur lichamelijk activiteit aan een intens niveau het aantal stresshormonen verhogen, dat op zijn beurt leidt tot de onderdrukking van de stresshormonen.

Blijf op een meter afstand van zieke mensen

Blijf op minstens een meter afstand van mensen die griep hebben of verkouden zijn. Zo bevind je je niet in de onmiddellijke nabijheid van hun bacteriën. Was je handen frequent en grondig. Als je je een hele dag niet in de buurt van een wasbak bevindt, koop dan vochtige doekjes op basis van alcohol.

Drink veel water, slaap goed en laat je vaccineren!

Als je veel water drinkt, houd je de weefsels van het ademhalingsstelsel vochtig, en help je het immuniteitssysteem zijn werk te doen. Slaap zorgt ervoor dat je lichaam over het algemeen goed functioneert. Als je zeven tot acht uur slaap per nacht krijgt, loop je minder risico ziek te worden en als je dan toch ziek wordt, zul je sneller herstellen. Laat je vaccineren tegen de griep.

Dit bericht is gepost op 17 March 2008 om 4:53 pm uur en is geplaatst in griep en verkoudheid.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.