Borstverkleining: een noodzaak?

Het huidige modebeeld schrijft niet alleen voor dat vrouwen slank zouden moeten zijn en lang, (redelijk) grote borsten behoren ook tot deze ongeschreven ‘standaard’.  Toch kunnen grote borsten ook voor heel wat overlast zorgen.

Waarom zijn grote borsten dan zo vervelend?

Eigenlijk kan je wel stellen dat te grote borsten hebben vervelender is dan te kleine borsten hebben: het is moeilijker om een goede bh te vinden, de bandjes van de bh snijden in je huid omdat ze een zware last moeten dragen. Daar komt nog eens bij dat je moeilijker bovenkleding vindt die je past. Te grote borsten kunnen ook leiden tot chronische rugpijn. Verder kan je ook nog last krijgen van uitslag op je borsten of kan zelfs je skelet vergroeien omdat de borsten zo zwaar zijn.

Hoe kan je te grote borsten verhelpen?

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een borstverkleining te ondergaan.  Vrouwen kiezen hiervoor omdat ze vinden dat ze uit proportie zijn: ze hebben voor de rest een normale lichaamsbouw maar de grote borsten zorgen er eigenlijk voor dat ze stevig lijken en brengen allerlei problemen met zich mee.

De operatie

Voor de operatie moet je eerst een paar gesprekken hebben met de arts: zo komt hij te weten waarom de grote borsten je zo storen en wat je van de kleinere borsten verwacht. Je wordt ook psychisch bijgestaan.

Je gaat onder narcose en je borstklierweefsel wordt verwijderd. Ook zal de tepel een nieuwe plaats krijgen. Houd er rekening mee dat je altijd een ideaalbeeld maakt van je toekomstige borsten en dat de realiteit er niet altijd aan voldoet. Er zal ook altijd littekenweefsel blijven. Vrouwen die borstvoeding aan hun kinderen willen geven, kunnen beter geen borstverkleining laten doen.

Dit bericht is gepost op 22 September 2008 om 1:46 pm uur en is geplaatst in Algemeen.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.