Het Montignacdieet, doeltreffend gewicht verliezen

Het Montignacdieet of de Methode Montignac werd ontwikkeld door de Franse voedingsdeskundige Michel Montignac. Het principe van het dieet berust op de combinaties van verschillende voedingsmiddelen. Volgens Montignac draait het bij gewichtverliezen en diëten  niet om het beperken van calorieën.
Het belangrijkste principe van het Montignacdieet is het vermijden van voedingsmiddelen met een hoge glycemische index (GI-index). De GI- index is de snelheid waarop het bloedglucosegehalte of de bloedsuikerspiegel in ons lichaam stijgt na de consumptie van koolhydraten. Volgens Montignac zijn snelle suikers (aardappelen, pasta’s) taboe. Deze koolhydraten met een hoge GI-index zorgen ervoor dat we ons gemakkelijk overeten en dat we snel in gewicht bijkomen.

Hoe werkt het Montignacdieet?

Bepaalde combinaties zijn niet toegelaten. Zo bijvoorbeeld vetten en suikers, dierlijke proteïnen of eiwitten en koolhydraten. Biefstuk en frieten zijn voortaan dus verboden. Aan suikers mag je je slechts 2 of 3 keer per week bezondigen maar vetten en eiwitten mogen zo veel als je wil gegeten worden, zolang ze maar apart gegeten worden en niet in combinatie met andere dingen. Fruit mag tussen de maaltijden gegeten worden. Het grote voordeel van het dieet is dus dat je onbeperkt mag eten, zolang het maar binnen de juiste combinaties blijft.

Dit bericht is gepost op 11 juni 2009 om 1:19 pm uur en is geplaatst in afslanken en diëten.

Andere interessante artikels: Middenoorontsteking, vervelende oorontsteking bij kinderen
Waarom is een nierdialyse nodig?