Droge en schilferige huid

Een schilferige huid is een veelvoorkomend ouderdomsverschijnsel. Naarmate men ouder wordt, wordt de huid droger. In combinatie met zeep, warm water of zelfs verwarming, kan dit zelfs erger worden. Vandaar dat het probleem zich vooral voordoet  tijdens de wintermaanden. Gelukkig zijn er tal van middelen om de huid minder droog te maken.

Zo weinig mogelijk douchen of een bad nemen

Dagelijks een bad nemen is niet noodzakelijk en zorgt enkel voor verergering van de droge huid. Als je hieraan lijdt, beperk je dit dus liever tot maximaal 2 of 3 maal per week. De minst hygiënische plekken van het lichaam (zoals oksels en handen) was je best apart aan de wasbak. Let ook op de zeep die je gebruikt. Niet geparfumeerde en pH-neutrale zeep is beter voor een schilferige huid.

Crèmes en lotions

Vraag je apotheker naar goede crèmes of lotions om je huid minder droog te maken. Het aanbod is gigantisch, dus er is voor iedereen wel wat te vinden.

Andere factoren

Talloze andere factoren maken je huid droger. Zo is dat bijvoorbeeld het geval bij roken (als gevolg van de nicotine) of bij zonnebaden in de zon of onder de zonnebank. Ben je toch van plan een kleurtje op te doen, gebruik dan voldoende sterke zonnecrème.

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende soorten huiduitslag en wordt veroorzaakt door zowel omgevings- als erfelijkheidsfactoren. Deze aandoening zorgt naast roodheid, zwelling en jeuk ook voor een bijzonder droge en schilferige huid. Ondanks dat er tot nu toe niet echt een behandeling bestaat om eczeem helemaal te genezen, is het wel belangrijk tijdig een dermatoloog te raadplegen zodat hij de schade aan de huid kan beperken.

Dit bericht is gepost op 26 November 2010 om 11:55 am uur en is geplaatst in huidaandoeningen.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.