Ontdek de geheimen van paardenmelk

Alsof het dagelijks leven nog niet stresserend en zwaar genoeg is komen er soms nog heel wat problemen bij. Mensen kunnen bijvoorbeeld lijden aan ziektes als astma of de ziekte van Crohn. Of ze kunnen last hebben van een moeilijke spijvertering of een huidaandoening. Komen deze problemen jou bekend voor? Het klinkt misschien wat onmogelijk maar er bestaat wel degelijk een wondermiddel die bij deze verschillende kwalen en nog veel meer andere helpt. Welk wondermiddel is dit? Paardenmelk

 

Van waar komt het?

 

Ja dat klopt, paardenmelk. Het miraculeus vloeistof vindt zijn oorsprong tot zover als de Egyptenaren. Zelfs Cleopatra gebruikte het product want ze baadde namelijk in ezelinnen- en paardenmelk om rimpels te voorkomen. Andere krachtige vrouwen zoals de Amazones brachten hun kinderen groot met paardenmelk, waardoor ze volgens hen sneller en sterker werden. In de 19de eeuw werd het product ook de eerste keer om medische redenen gebruikt in Rusland, daar werd paardenmelk namelijk gegeven aan tuberculosepatiënten om met de pijn te helpen. Ondanks de rijke geschiedenis van dit product lijkt het momenteel nog niet ontdekt te zijn door de grote massa.

 

Bij wat helpt het?

 

Het is bewezen dat paardenmelk bij vele kwaaltjes helpt. We kunnen bijvoorbeeld spreken van de ziekte van Crohn, een darmaandoening die zorgt voor onder andere hevige krampen en diarree. Wetenschappers hebben ontdekt dat het ontstekingsremmende aspect van paardenmelk het effect van de ziekte van Crohn kan stopzetten. In sommige gevallen kan het bepaalde symptomen zelfs doen afnemen. Ook voor personen met astma is paardenmelk beter want gevoelige astmapatiënten hebben net iets meer last van aanvallen bij het drinken van koemelk. Een vaker voorkomende aandoening waar merriemelk erg bij helpt is acne. Door de ontstekingsremmende werking van de melk wordt het probleem bij de oorzaak aangepakt en beter bestreden dan bij vele andere middeltjes. Paardenmelk helpt uiteraard ook mensen met koemelkallergie en lactose intolerantie. 

 

Waar kunnen we het vinden?

 

Dat je in de supermarkt geen karton paardenmelk ziet staan is normaal. Om paardenmelk te bemachtigen moet je echter al dichtbij een paardenboerderij wonen en verse melk aanschaffen of op zoek gaan naar diepgevroren merriemelk. Je kunt ook gefermenteerde merriemelk vinden in de vorm van yoghurt. De meest voorkomende vorm van paardenmelk is echter in gels, zalfjes of andere verzorgingsproducten. Hiervoor wordt merriemelk vaak gebruikt vanwege de antibacteriële werking. Één van de beste vormen waarin je paardenmelk kan consumeren zijn paardenmelkcapsules. De kleine pilletjes bevatten alle positieve eigenschappen van de melk en zijn gemakkelijk in te nemen. Zeker voor mensen met een probleemhuid en acne wordt dit product aangeraden, het wordt vaak ook een veilige vervanging van cortisone crème genoemd. Paardenmelk is dus zeker het proberen waard!


Dit bericht is gepost op 18 February 2020 om 12:44 pm uur en is geplaatst in Algemeen, gezonde voeding.

Andere interessante artikels: WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.